Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παιδικού σταθμού

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παιδικού σταθμού

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχει στη ζωή των παιδιών ως ενεργή, κοινωνική και συναισθηματική διαδικασία μάθησης του κόσμου μέσω της εμπειρίας και όλων των αισθήσεων.

Η καλλιέργεια ορίζεται ως μια ευρεία διαδικασία ανάπτυξης των ικανο­τήτων που επιτρέπουν στα ανθρώπινα πλάσματα να μαθαίνουν, να ανα­πτύσσουν τις δυνατότητές τους, να ενεργούν, να επιλύουν προβλήματα και να διαμορφώνουν σχέσεις. Η καλλιέργεια, δηλαδή, είναι μια διαδικασία ατομικής ανάπτυξης και διαμόρφωσης ενός μοναδικού χαρακτήρα που πε­ριλαμβάνει κοινωνικές, πολιτισμικές και ηθικές πλευρές. Πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία συν-οικοδόμησης, που επηρεάζεται από άλλους ανθρώπους

Η καλλιέργεια συμβάλλει στο να διαμορφώσει κάθε ανθρώπινο πλά­σμα, με την απόκτηση εμπειριών, γνώσεων και ικανοτήτων, την άποψή του για τον κόσμο. Επομένως, πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί ολόκληρη τη ζωή, συνοδεύεται από επιτυχίες, αλλά συχνά αντιμετωπίζει και εμπόδια.

Με γνώμονα λοιπόν την ορθή καλλιέργεια και την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού διαμορφώσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο παιδικό τμήμα  το οποίο και περιλαμβάνει:

Διάφορα θέματα συζήτησης ανάλογα την εποχή. Στόχος αυτών είναι η νοητική ανάπτυξη του παιδιού. Βοηθάει το παιδί να είναι δραστήριο και περίεργο να διερευνά την πραγματικότητα, να αναπτύξει θετική στάση απέναντι στην μάθηση και να εμπλουτίσει τις εμπειρίες του από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Επίσης κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς τα παιδιά μαθαίνουν διάφορα αινίγματα, γεωγραφία (την Ελλάδα και τις 5 Ηπείρους ), μυθολογία ( 12 Θεούς του Ολύμπου, Άθλους Ηρακλή, περιπέτειες Οδυσσέα ) και Αγγλικά ( κάποιες λέξεις και εύκολες εκφράσεις ). Επιπλέον τα παιδιά μαθαίνουν τα ελληνικά γράμματα και τους αριθμούς με σκοπό να αναπτύξουν προγραφικές και προαναγνωστικές δεξιότητες καθώς και να αποκτήσουν κάποιες βασικές προ μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Στο τμήμα αυτό γίνονται και διάφορα ψυχοκινητικά-ομαδικά παιχνίδια και παιχνιδοτράγουδα με σκοπό το παιδί να ανακαλύψει και να οργανώσει το σώμα του, να αντιληφθεί κάποιες βασικές έννοιες του χώρου και του χρόνου και να αναπτύξει τη δημιουργική ψυχοκινητική του έκφραση. Επιπλέον μας ενδιαφέρει μέσα από αυτά τα παιχνίδια, το παιδί να δημιουργήσει σωστές προσωπικές σχέσεις με τα άλλα νήπια αλλά και την νηπιαγωγό, να ενταχθεί ομαλά στην ομάδα των συνομηλίκων του, να ανακαλύψει την δύναμη της συλλογικής προσπάθειας και να οικοδομήσει τις αξίες της κοινωνικής ζωής (υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, συνεργατικότητα κ.α.).

Τέλος το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει τραγούδια, χορό, ανάγνωση παραμυθιών, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, κολάζ, χειροτεχνίες, κατασκευές κ.α., με απώτερο σκοπό το παιδί να ψυχαγωγείται και να εκφράζεται με τρόπο δημιουργικό μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, να προσεγγίσει αισθητικά τη φύση και τα έργα τέχνης και να αντιληφθεί ότι η τέχνη αποτελεί κοινό τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας των λαών.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

SOCIAL MEDIA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr