Δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι

Δημιουργικό παιχνίδι στο σπίτι

Δημιουργικά παιχνίδια στο σπίτι

Ένας τρόπος για να δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να απασχοληθούν με κάτι διασκεδαστικό και δημιουργικό είναι να ετοιμάσετε και να μαζεύετε σιγά σιγά υλικά τα οποία άλλες φορές θα τοποθετούσατε σε κάδους ανακύκλωσης ή στα σκουπίδια.

Για παιδιά κάτω των 2 ετών - αφήστε τα απλώς να παίξουν με τα παρακάτω υλικά:

 • καπάκια μεγάλα, κουτιά βιδωτά μικρά και μεγάλα
 • σκληρά χάρτινα ρολά από αλουμινόχαρτο, χάρτινο ρολό από χαρτοταινία
 • τα χοντρά κουτιά συσκευασίας από παιχνίδια
 • διαφανή μπουκάλια από απορρυπαντικά, με καπάκι, όπου μπορείτε μέσα να τοποθετήσετε αντικείμενα όπως μανταλάκια ή μικρότερα χρωματιστά καπάκια και να τα βιδώσετε σφιχτά.
 • άσπρα μπουκάλια από γάλα, ή μικρότερο σοκολατούχο γάλα, όπου απομακρύνετε με ψαλίδι το πλαστικό, και μένει ένα ωραίο άσπρο μπουκάλι. Είναι τέλειο για bowling, αν μαζέψετε περισσότερα. Προσθέστε και λίγες μπάλες του τένις και είσαστε έτοιμοι.
 • ένα παλιό μεγάλο ημερολόγιο ατζέντα, θα είναι μια χαρά για τις πρώτες ζωγραφιές του παιδιού σας, αυτοκόλλητα και κολλάζ. Έτσι θα μείνουν φυλαγμένα όλα μαζί και λόγω του σκληρού εξώφυλλου θα "διαβάζονται" ωραία.

Για μεγαλύτερα παιδιά, σε συνδυασμό με μαρκαδόρους ψαλίδια και κόλλες θα μπορέσουν τα παιδιά σας να κατασκευάσουν καταπληκτικά πράγματα, αλλά και να παίξουν συμβολικά με αυτά τα αντικείμενα.

Θα χρειαστείτε 4 κουτιά παπουτσιών και ένα μικρότερο κουτί για να συλλέξετε και να οργανώσετε τα διάφορα υλικά.

 • Το ένα θα έχει κόλλα, ψαλίδι, χρώματα, πινέλα, μαρκαδόρους κτλ. (άσπρη κόλλα - υδατοδυαλυτή - θα βρείτε πιό οικονομικά σε χρωματοπωλεία, 3 ευρώ τα 400ml, ζητήστε την σαν κόλλα "κρυσταλλιζέ", θα στεγνώνει σαν βερνίκι και ανακατεύεται και με τέμπερες για να φτιάξετε "αδιάβροχο" χρώμα).
 • Το δεύτερο θα έχει κουμπιά και μικρά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε/θα πήγαιναν για πέταμα, καπάκια απο μπουκάλια πλαστικά ή μπύρας, όσπρια, μακαρόνια κτλ.
 • Το τρίτο θα έχει κορδέλες, μικρά υφάσματα (απο μπομπονιέρες ή απο κομμένα μπατζάκια), σχοινιά, σπάγκους, κορδόνια (από χερούλια σακούλας πχ).
 • Το τέταρτο θα έχει κομμάτια απο χρωματιστές σακούλες χάρτινες ή πλαστικές, αλουμινόχαρτο και χαρτιά.
 • Το πέμπτο, που μπορεί να είναι και λίγο μικρότερο, θα έχει χαρτάκια στα οποία θα έχετε γράψει ιδέες για παιχνίδια που παίζονται στο σπίτι (παντομίμα, τυφλόμυγα, πέτρα ψαλίδι χαρτί, σκοτεινό δωμάτιο, καλτσομπάσκετ) αλλά και ιδέες για κατασκευές (φτιάξτε/κολλήστε ένα αυτοκίνητο, ένα διαστημάνθρωπο, ένα πάνθηρα, ένα φόρεμα, ένα χειμωνιάτικο τοπίο) το καθένα σε άλλο χαρτάκι.

Όποτε βλέπετε ότι τα παιδιά σας βαριούνται, πείτε τους τραβήξουν με κλειστά μάτια ένα χαρτάκι απο το κουτί. Μην ξεχνάτε να ανανεώνετε τα χαρτάκια που και που για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών σας.

Επίσης, μια βαλίτσα με ρούχα που δεν φοράτε πια ή ρούχα που έχετε για το καρναβάλι, μαντήλια, παλιά καπέλα και τσάντες, θα απασχολήσει επίσης πολύ ευχάριστα τα παιδιά σας στον ελεύθερό τους χρόνο δίνοντας τους έναυσμα να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους σε συμβολικά παιχνίδια. 

Μεγαλίστικα παιχνίδια: συγκεντρώστε όλα τα παλιά πορτοφόλια (γεμάτα με παλιές κάρτες), κλειδιά, ατζέντες, ρολόγια κλπ και δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να αισθανθούν λίγο "ενήλικες" και να παίξουν με απαγορευμένα παιχνίδια όπως θέλουν.

Πηγή: parents.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

SOCIAL MEDIA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr