Σύγχρονες μέθοδοι ψηφιακής μάθησης στο Νηπιαγωγείο μας

Σύγχρονες μέθοδοι ψηφιακής μάθησης στο Νηπιαγωγείο μας

Όταν η μάθηση ξεπερνά τα όρια μιας τάξης, τότε μιλάμε για μια μάθηση ψηφιακή! Πολύ περισσότερο, για έναν κόσμο ψηφιακό, όπου «η τεχνολογία  μας φέρνει πιο κοντά, κι ο κόσμος όλος είναι στη διάθεσή μας»! (Φρίντριχ – Σίλερ)

Μια τέτοια δυνατότητα θα έχει πλέον και η Παιδική Άνοιξη μέσα από τη χρήση και εφαρμογή Διαδραστικού πίνακα (Interactive whiteboard) ως μια πρωτοποριακή ψηφιακή συσκευή αφής που εξυπηρετεί και ενισχύει έναν εξελιγμένο, άμεσο και εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μέσο το οποίο συνδέεται με έναν υπολογιστή και έναν προτζέκτορα, ο οποίος προβάλλει το οπτικό σήμα του υπολογιστή στην επιφάνεια ενός πίνακα.

Η χρήση του Διαδραστικού πίνακα αφορά διαδραστικές εφαρμογές και διαδραστικά εκπαιδευτικά λογισμικά, μέσω οπτικοακουστικού εκπαιδευτικού υλικού. Η γνώση προσεγγίζεται ολιστικά και τα παιδιά μπορούν άμεσα να ερευνήσουν διάφορα θέματα μέσα από το χώρο της Τέχνης, της Μουσικής, της εικόνας κ.α.. Ακόμη, λόγω της οπτικοποήσης της γνώσης, η εκμάθηση υποστηρίζει παιδιά με διάφορα στυλ μάθησης (ακουστικό, οπτικό, κιναισθητικό, μαθηματικό κ.α.). Ενώ, διεγείρεται περισσότερο το ενδιαφέρον και η προσοχή των παιδιών, αυξάνεται ο ενθουσιασμός και η μάθηση γίνεται άμεση και ενεργή.

Τα ίδια τα νήπια έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν άμεσα με τα εικονιζόμενα αντικείμενα και να δημιουργήσουν πραγματικές εικόνες ή δεδομένα (3D). Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται η ανταπόκριση και η δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών. Είτε ατομικά, είτε σε ομάδες εργασίας μπορούν να συνεργαστούν, να ερευνήσουν και προσεγγίσουν διαθεματικά έννοιες και προβληματισμούς που προκύπτουν στην τάξη μας αλλά και στο άμεσο κοινωνικό μας περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του Διαδραστικού πίνακα αποτελεί μια σύγχρονη μορφή διδασκαλίας και χρέος δικό μας είναι να προσαρμοζόμαστε, να συγχρονιζόμαστε και να αναπτυσσόμαστε, ώστε συνεχώς να κατακτούμε καινούργιους στόχους!

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στον δικό μας παιδικό ψηφιακό κόσμο!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr