Δράσεις Νηπιαγωγείου

Δράσεις Νηπιαγωγείου

«Το φθινόπωρο σαν μπήκε, η βροχή μας χαιρετά!
Οι εργασίες ξεκινούνε για το Όργωμα και τη Σπορά!»

«Τα παιδιά, …γεννημένοι κηπουροί!»

Στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης, εφαρμόσθηκε ένα σχέδιο εργασίας αφιερωμένο στη Διδακτική Ενότητα «Όργωμα και Σπορά».

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα ομαδικής εργασίας, στην οποία συμμετείχαν αποφασιστικά, βιώνοντας μια νέα εμπειρία στο Νηπιαγωγείο της Παιδικής Άνοιξης Babies, να γίνουν τα ίδια κηπουροί,
δημιουργώντας το δικό τους λαχανόκηπο!

Η ενασχόληση των παιδιών με την κηπουρική, έχει ως στόχο τη βιωματική μάθηση ως προς τη διαδικασία της σποράς αλλά και ανάπτυξης των φυτών. Μια μάθηση που ενθαρρύνει το παιδί να ερευνά, να ανακαλύπτει, να πειραματίζεται και τελικά, να δημιουργεί!

Αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις συζητήσεις στην «παρεούλα», τα παιδιά συναποφάσισαν να οργώσουν το δικό τους χωραφάκι! Πήραν λοιπόν, σπόρους, τσουγκράνες, φτυάρια και ποτιστήρια, και βγήκαν στην αυλή του σχολείου, ώστε να φυτέψουν το δικό τους σχολικό λαχανόκηπο, τη φροντίδα του οποίου έχουν αναλάβει αποκλειστικά τα ίδια τα παιδιά! Μέτρησαν γλαστράκια και έγραψαν τα ονόματά τους, μοίρασαν τους σπόρους και χωρίστηκαν σε ομάδες, ώστε να περιποιούνται και να ποτίζουν συστηματικά το λαχανόκηπο!

Δε λέμε τα υπόλοιπα, είναι και μυστικά,
απολαύστε τις φωτογραφίες μας
…και «Καλή σοδειά»!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Εργαζόμαστε με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές μας.

Ενεργοποιούμε την φαντασία των παιδιών, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων τους, για ένα δημιουργικό παρόν και ένα όμορφο μέλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ

Δεν υπάρχουν φωτογραφίες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 • ΒΡΕΦΙΚΟΣ
  Έναντι Γεν. Λυκείου Μοιρών
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892022021
 • ΠΑΙΔΙΚΟΣ
  Μ. Τσουδερού
  Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης
  Τ.Κ. 70400
 • 2892029119
 • info@paidiki-anoixi.gr